Gezellige Paasdagen op het fort

21 april 2019

|

by: Zeilfort Kudelstaart

|

Categories: Nieuws

Gezellige Paasdagen op het fort

Fort Kudelstaart opent met de Paasdagen

Zeilfort Kudelstaart zet tijdens de Paasdagen de deuren wijd open om iedereen uitgebreid kennis te laten maken met de mogelijkheden en de plannen. Nog nooit eerder was het culturele erfgoed op deze manier te beleven. Met een gevarieerd programma voor alle leeftijden laat het Fort zien dat waterrecreatie op de Westeinderplassen vanaf deze locatie een unieke ervaring is.

“Actief, recreatief en informatief.” Eigenaar Martijn de Liefde vat de open dagen in drie woorden samen. Hij is beide dagen aanwezig om over het Fort te vertellen en vragen te beantwoorden. “Ieder fort heeft zijn bijzonderheden maar in Zeilfort Kudelstaart komt dat alles tot leven deze paasdagen,” aldus De Liefde.

Het andere icoon
“We laten zien dat het Zeilfort Kudelstaart, naast de watertoren, het andere icoon aan de Westeinderplassen kan worden. Wat we met Pasen laten zien, is een voorproefje op onze toekomstvisie. Als mensen zelf ideeën hebben over invulling van het Fort, mogen ze dat ons laten weten, daar staan we zeker voor open.”

Het thema van dit paasweekend is ‘Proeven van de Linie’ en bij Zeilfort Kudelstaart kan dat. Proeven van de mogelijkheden. Zowel Eerste als Tweede Paasdag kan er bijvoorbeeld worden gezeild. Aan boord van de tjalk ‘Nooit Volmaakt’ of met de zeilbootjes van Zeilschool Aalsmeer.

 

De Liefde heeft naast zeilen nog veel meer plannen met de watersport: “Wij zijn de enige locatie in de Linie waar het mogelijk is om zeilevenementen te organiseren met het vertrekpunt vanaf een Fort. In de toekomst hopen wij een vast onderdeel te worden van het wedstrijdzeilen en andere watersportevenementen.”

Het verleden onthouden
Wij vinden het belangrijk dat de geschiedenis bewaard blijft en verteld wordt.

Op het Zeilfort zijn fototentoonstellingen en rondleidingen. Ondanks dat we vernieuwen, willen we het oude niet vergeten.”

[bron:  AalsmeerVandaag]