Help ook mee Aalsmeer te vergroenen

4 februari 2022

|

by: Zeilfort Kudelstaart

|

Categories: Nieuws

Help ook mee Aalsmeer te vergroenen

PERSBERICHT:  

15 en 16 februari: Bomen redden in Aalsmeer

 

Landelijke Bomenactie

 De Gemeente Aalsmeer doet mee aan de landelijke MeerBomen.Nu-actie, waarbij van de bosmaaier of anderszins geredde zaailingen verzameld en gratis beschikbaar gemaakt worden aan iedereen die zijn tuin of terrein wil vergroenen.  Op de oude waterzuivering zijn inmiddels al ca 8000 boompjes en struiken van  30 soorten verzameld die ter gelegenheid van de nationale boomfeestdag op 19 maart voor iedereen beschikbaar gemaakt worden. De gemeente wil voor iedere Aalsmeerder een boom ter beschikking stellen. Die 8000 moeten er dus 32.000 worden. Het gaat in deze actie niet om je hand op te houden voor een gratis boompje, maar om het samen er iets moois van maken en met natuur mee te werken door de handen uit de mouwen te steken voor meer biodiversiteit en meer  CO2 vastleggende houtige gewassen. Dus voor 19 maart zoeken we nog  zeker 25000 andere boompjes.

Die kunnen in elk bosplantsoen  of in iedere tuin staan, maar ook restpartijen van kwekers zijn welkom. In Aalsmeer worden ook op het Zeilfort en in het bosplantsoen van de oude waterzuivering boompjes verzameld.

Boompjes redden

Op dinsdag 15 februari gaan we zaailingen redden in het bosplantsoen langs de  Zwarte weg en de Hornweg waar op afzienbare termijn wegen en rotondes worden aangelegd. Op woensdagmiddag 16 februari doen we het zelfde aan de Aalsmeerderweg ter hoogte van nr 8.

De bomenactie loopt niet alleen in Aalsmeer, maar in heel Nederland en 7 dagen van de week. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor melden op meerbomen.nu en ontvangen een overzicht van de activiteiten in de regio.

Werkgroep MEERGroen Aalsmeer

Stichting MEERGroen is een van initiatiefnemers van de MeerBomenn.NU-actie en  streeft naar een grotere betrokkenheid bij allerlei vormen van natuurbeheer en beheert bijv. ook de buitenruimte van het Zeilfort en staat open voor het in beheer nemen en samenwerken met ander organisaties van meer terreinen. Voor deze en andere mogelijkheden van ecologisch  beheer of natuureducatie zoeken we mensen die eenmalig of structureel mee willen denken en werken.

Voor opgave als vrijwilliger in Aalsmeer e.o. en meer informatie: [email protected]

Nadere informatie:   Frank van der Laan, Stichting MEERGroen, [email protected]