Statenleden Noord-Holland op bezoek

20 juni 2022

|

by: Zeilfort Kudelstaart

|

Categories: Nieuws

Statenleden Noord-Holland op bezoek

Op maandag 20 juni zijn leden van de Provinciale Staten van Noord-Holland naar het Zeilfort Kudelstaart gekomen en hebben hun interesse getoond in de plannen van het Fort.

Gedeputeerde Esther Rommel was geïnteresseerd in de plannen voor de groenvoorziening op het fortterrein. En dan met name over de toekomstige plannen voor het ‘groen’ nadat de garage is gemaakt. Op basis van de oorspronkelijke plannen uit 1906 worden weer 110 bomen terug geplant en ook komt er een prachtige natuurvriendelijke oever langs de Kudelstaartseweg. Deze ecologische zone wordt met de gemeente Aalsmeer, Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Noord-Holland ontwikkeld in de komende jaren.

Door het Zeilfortteam werd een uitgebreide presentatie gegeven van het voorlopig ontwerp en masterplan voor Fort Kudelstaart.  De voorzitter van de Stichting Vrouwentroost, mevrouw Fokelien Renckens, gaf een korte samenvatting van de stichtingsplannen, en fortwachter Martijn de Liefde presenteerde de ontwerpplannen van architect Serge Schoemaker. Ter verduidelijking is er een rondleiding over het fortterrein gemaakt.

De statenleden waren razend enthousiast over de prachtige plannen en gaven veel steun en lovende woorden.

Ook de projectleider van de provincie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Westeinderscheg, de heer Ton Bossink,  was enthousiast over de voorlichting die het Fort Kudelstaart over de Westeinderscheg uitdraagt. Noord-Holland ziet uit naar de verdere ontwikkeling van dit prachtige natuurgebied rondom Aalsmeer.