Uitdeeldag bomen groot succes!

23 maart 2022

|

by: Zeilfort Kudelstaart

|

Categories: Nieuws

Uitdeeldag bomen groot succes!

Uitdeeldag bomen in Aalsmeer enorm succes!

Zaterdag jl, 19 maart 2022, hebben wij, Zeilfort Kudelstaart en Stichting MEERGroen/Meerbomen.nu , met ondersteuning van het Hoogheemraadschap van Rijnland en Ballast Nedam, tussen 10 en 16.00 uur meer dan 18.000 duizend zaailingen van 40 soorten bomen en struiken uitgedeeld aan inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Deze actiedag paste ook goed in het door de gemeente Aalsmeer aangenomen Bomenplan! Ook wethouder Alink was aanwezig.

Er ontstond een ware file op de Molenvlietweg. Het enthousiasme was groot. De gratis bomen en struiken hebben een weg gevonden naar een tuin van zeker 800 particulieren alwaar ze CO2 kunnen opnemen. Op deze wijze hebben Aalsmeerders en Kudelstaarters meegeholpen aan een beter klimaat en aan de biodiversiteit in de gemeente.

 

Het terrein van de waterzuivering zal binnenkort worden ingezaaid met bloemen!

Vele zaailingen zijn op het Fortterrein geoogst, en in de gemeente Aalsmeer op plekken waar gebouwd of verbouwd wordt.

Van een mevrouw die met haar  dochter een boom heeft gehaald, ontvingen we een berichtje na afloop van de uitdeelactie: “We vonden het ontzettend leuk! Goed georganiseerd en zulke vriendelijke mensen die hielpen. Onze tuin is weer wat groener. Complimenten voor deze actie!”

Met deze weggeefactie van 18.000 (inderdaad: achttienduizend!) heeft het Fort Kudelstaart een positieve bijdrage willen leveren aan het vervangen van 80 bomen die op het fortterrein helaas moesten worden gekapt. Op den duur wordt het hele fortterrein weer ingericht zoals het bomenplan voor het fort destijds in 1906 is opgesteld. De positiviteit van alle mensen die een boom of struik hebben gehaald, deed ons goed!

 

 

Elke maandagmiddag werken we aan het groenbeheer van het fort. Kom ook helpen!

Neem gerust contact op via [email protected]  of [email protected]  om mee te doen of te overleggen over mogelijkheden.