Verslag bijeenkomsten omwonenden

6 juli 2022

|

by: Zeilfort Kudelstaart

|

Categories: Nieuws

Verslag bijeenkomsten omwonenden

Op 23, 28 en 29 mei organiseerde Zeilfort BV i.s.m. met het architectenbureau Serge Schoemaker en de Stichting Fort Vrouwentroost een aantal bijeenkomsten om bewoners en andere belangstellenden te informeren over de laatste stand van zaken  met betrekking tot de plannen van Zeilfort BV. Aan deze 3 bijeenkomsten en de bijeenkomst in het Gemeentehuis hebben vele mensen deelgenomen. 

Al na de voorstelronde werd duidelijk dat er zowel voor- als tegenstanders in groepen zaten. Er werd gesproken over de aandacht die er in de media was voor het project. Een aantal heikele onderwerpen werden nader uitgelegd door Martijn de Liefde, projectleider Zeilfort BV, in de hoop duidelijkheid te geven over hoe het project verder vorm gaat krijgen.

Na de presentatie, aan de hand van tekeningen van architect Serge Schoemaker, van Martijn de Liefde over de laatste ontwikkelingen van het Masterplan en de toelichting op het ‘museale’ belevingsconcept door Fokelien Renckens, voorzitter Stichting Fort Vrouwentroost, werden vragen gesteld. De vragen gingen voornamelijk over de realisatie van een parkeergarage en de verkeerssituatie in de omgeving. Daarnaast was er ook aandacht voor het behoud en beheer van de huidige situatie van het fort, de exploitatie van het ‘museale’ dat onlosmakelijk verbonden is aan het Masterplan en een toekomstige samenwerking.

Na afloop was er de rondleiding in het fort en over het forteiland waar ter plekke nog een nadere toelichting werd gegeven over de vragen die nog restten.