Zeilfort leverde al vele zaailingen voor bomenhub

30 november 2021

|

by: Zeilfort Kudelstaart

|

Categories: Nieuws

Zeilfort leverde al vele zaailingen voor bomenhub

Zaterdag jl is het terrein van de oude waterzuivering aan de Molenvlietweg tijdelijk in gebruik genomen als opslag voor boompjes en struiken.

Wethouder Alink, (portefeuilles Natuur & Milieu, en Openbare ruimte) van de Gemeente Aalsmeer, hielp in de stromende regen ook mee de zaailingen te planten.

Het Hoogheemraadschap Rijnland en Balast Nedam hebben het terrein geschikt gemaakt, en samen met de stichting MeerGroen, Nieuw Aalsmeer, en Zeilfort Kudelstaart hebben vrijwilligers van de ‘groengroep’ daar zaterdag de vele zaailingen geplant. Deze zaailingen van onder meer het fortterrein van Fort Kudelstaart zijn ‘geplant’ om verder op te kweken. Het doel is op deze plek aan de Molenvlietweg meer dan 32.000 zaailingen te planten en op te kweken: voor ieder inwoner een boompje.

 

De boompjes worden tijdens de Nationale Boomfeestdag in maart gratis uitgedeeld aan eenieder die deze in zijn/haar tuin wil planten of een haag of zelfs een voedselbos wil aanleggen.

Op zondag 28 november werd tijdens de informatiedag een toelichting gegeven aan geïnteresseerde bezoekers en vrijwilligers over de vergroening van Aalsmeer en het Bomenplan.  

 

Kom je ook helpen?  

Het forteiland kan zeker meer dan 10.000 zaailingen leveren in de komende weken.  

De komende maanden wordt elke maandag van 13-17 uur gewerkt op het fort aan het beheer van de buitenruimte, en kunnen inwoners meehelpen aan het redden van boompjes en struiken.

Kom eens een kijkje nemen op een maandagmiddag en wordt ook vrijwilliger. Of meld je aan bij de havenmeester: [email protected]

 

 

Zie ook:  Duizend zaailingen voor een groener Aalsmeer – Nieuwe Meerbode